OMGEVING

Neukirchen am Großvenediger ligt op een hoogte van 856 meter. Het dorp is een juweel in het hart van het beschermde natuurgebied Nationalpark Hohe Tauern. Het eeuwenoude en perfect onderhouden dorpsaanzicht heeft verschillende prijzen gewonnen. Oostenrijks hoogste bergen vormen een schitterende omgeving voor het idyllisch gelegen dorp. Het biedt haar bezoekers een haast onuitputtelijk aanbod aan sport en ontspanningsmogelijkheden en een gevarieerd aanbod van cultuur en culinaire lekkernijen.

De Großvenediger (ook wel „weltalte Majestät” genoemd) is de hoofdberg van de Venedigergruppe in de Hohe Tauern aan de grens van Oost-Tirol in Salzburg. Met een hoogte van 3.666 m is het de op vijf-na hoogste berg in Oostenrijk. De herkomst van de naam is nog onduidelijk. Zo zou de naam ontstaan zijn door overstekende handelaren uit Venetië. Ook het uitzicht naar Venetië behoort tot de mogelijkheden.

SKIGEBIEDEN:

 

  • Wildkogel-Arena: 61 km aan pistes voornamelijk rode en blauwe pistes. Ideaal voor families en beginners
  • Kitzbüheler Alpen: met afstand één van de mooiste skigebied van Oostenrijk. 170 km pistes voor ieder type skiër
  • Zillertal Arena: wellicht het bekendste skigebied van Oostenrijk. 143 km pistes op een sneeuwzekere hoogte met toppen tot 2500 meter.

Nationalpark Chalets

Vogelsang 304, A-5741

Neukirchen am Grossvenediger

rezeption@nationalpark-chalets.com

+43 6565 21921

HOME

CHALETDORP

ONZE CHALETS

FACILITEITEN

OMGEVING

ACTIVITEITEN

CHALET BOEKEN